![]() | Ízletes, gyors vacsora. |
Hozzávalók: 4 szelet, ujjnyi vastag, sovány sertéstarja, 2 nagy fej vöröshagyma, 4 evőkanál olaj, 1 evőkanál mustár, 2 evőkanál liszt, ízlés szerint só és törött fekete bors. |
![]() | Hozzávalók: 80 dkg rostélyos csonttal együtt, 12 dkg zsír, 1 kanálka liszt, törött bors, só, 3 nagy féj hagyma. Elkészítés: A rotélyosokat gyengén kiverjük, megsózzuk és megborsozzuk. |
![]() | Hozzávalók (4 személyre): 50 dkg száraztészta 1 kg káposzta 2 evőkanál zsír vagy olaj cukor bors só A káposztát nagy lyukú reszelőn reszeld le, sózd be, tedd félre fél órára, azután nyomd ki a levét. |
![]() | Hozzávalók: 1,5 kg burgonya, 50 g zsír, 50 g füstölt szalonna, 150 g vöröshagyma, 1 teáskanál édesnemes paprika, 100 g paradicsompüré vagy friss paradicsom, 300 g kolbász, 2 db zöldpaprika, só. |
![]() | Rizi Bizi Köret féle. Párolt rizs, vajban párolt zöldborsóval, petrezselyemmel díszítve. Több féle módon is készíthető (Pl.: ételízesítővel, csemege kukoricával, fűszerpaprikával, stb.). |
![]() | Hozzávalók: 5 db keményre főzött tojás, 1 evőkanál majonéz, ½ evőkanál tejföl, 1 kávéskanál mustár, 1 evőkanálnyi apróra vágott vöröshagyma. |
![]() | Hozzávalók: 20-25 dg libazsír, 2-3 gerezd fokhagyma, 2 dl tej, kacsamáj. Elkészítése: A tejbe beleteszed a felszeletelt fokhagymát és a kacsamájat. 1-2 órát hagyod állni benne. |